Sonkás pirog
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 tojás
10 dkg puha vaj
3 evőkanál víz
2 csipet só
1 evőkanál tejföl
A töltelékhez:
5 dkg sonka apróra vágva
1 fej vöröshagyma apróra vágva
2 evőkanál tejföl
pici mustár
só, bors
reszelt sajt
Az így elkészült háromszögeket tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejüket kend meg felvert tojással, és 180 fokos sütőben süsd pirosra (kb 15-20 perc).
1 fej vöröshagyma apróra vágva
2 evőkanál tejföl
pici mustár
só, bors
reszelt sajt
Elkészítés:
A liszthez add hozzá a sót, és morzsold el vele a vajat. A tojással és a tejföllel kezdd el összegyúrni, add hozzá a vizet, hogy könnyen gyúrható legyen. Ezután nagyon jót tesz neki, ha fóliába csavarva hűtőbe rakod egy napra. Ha erre nincs lehetőség, akkor tedd be legalább félórára a mélyhűtőbe.
A liszthez add hozzá a sót, és morzsold el vele a vajat. A tojással és a tejföllel kezdd el összegyúrni, add hozzá a vizet, hogy könnyen gyúrható legyen. Ezután nagyon jót tesz neki, ha fóliába csavarva hűtőbe rakod egy napra. Ha erre nincs lehetőség, akkor tedd be legalább félórára a mélyhűtőbe.
Keverd össze a tölteléket. Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát vékonyra, és vágd fel négyzetekre. (kb 8x8 cm) A közepére tegyél egy kiskanálnyi tölteléket. Hajsd félbe a négyzeteket, és óvatosan nyomkodd össze a széleket.
Az így elkészült háromszögeket tedd sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejüket kend meg felvert tojással, és 180 fokos sütőben süsd pirosra (kb 15-20 perc).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése