Zöldséges Teriyaki csirke


Hozzávalók:

8 db csirkeszárny
3 db csiperke gomba
3 db shiitake gomba
fél pakchoi
fél póréhagymaszár
fél kaliforniai paprika
pár szem sózatlan mogyoró
3 evőkanál Teriyaki szósz
3 gerezd fokhagyma
főtt rizs

Elkészítés:

Vágd fel a fokhagymát vékony szeletekre és pirítsd meg 2 evőkanál olajon. Amikor illatozni kezd, dobd rá a xsirkeszárnyakat. Előbb lassú tűzön, pici vízzel párold meg őket, majd nagy lángon süsd fel őket, hogy megpirosodjanak.

Dobd rá a csíkokra vágott paprikát, hagymát, pakchoyt, gombát. Süsd együtt kb. 3 percig nagy lángon, kavargatva. Öntsd rá a Teriyaki szószt és kavargasd még egy percig.

Főtt rizzsel tálald.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések