Garnélás spagetti



Hozzávalók:

30 dkg koktélparadicsom
30 dkg spagetti
20 dkg garnélarák
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál oregáno
1 teáskanál só
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
reszelt sajt vagy parmezán


Elkészítés:

A vöröshagymát vágd apróra, és lábasban, kevés olajon párold üvegesre. Tedd rá a felkockázott paradicsomot, fűszerezd meg sóval, oregánóval, fokhagymával, és jól forrald össze az egészet, kb. 20 percig.

Közben főzd meg a spagettit.

Ezután egy serpenyőben, kevés olajon pirítsd apróra vágott fokhagymát, dobd rá a garnélarákokat, és süsd őket pár percig. Amint a rákok kezdenek zsugorodni, készen van (nem szabad túlsütni őket, mert akkor kevésbé kellemes, gumis állagot kapnak). 

Forgasd össze a rákokat a paradicsomos szósszal, majd a tésztával is. Reszelt sajttal vagy parmezánnal megszórva tálalható.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések