Banános tiramisu
Hozzávalók:
2 csomag babapiskóta
2 dl kávé
édesítő
500 g mascarpone
1 doboz tejszín
2-3 banán
fahéj, kakaó
rum aroma
vanília
Elkészítés:
A kihűlt kávét keverd el kevés édesítővel és pár csepp rumaromával.
A krémhez verd fel a tejszínhabot, óvatosan, finoman forgasd bele a mascarponét, majd ízlés szerint édesítsd. Vaníliával ízesíthető.
A tál aljára rakj egy keveset a krémből, erre kerül egy sor kávéba mártott babapiskóta, ezután a felkarikázott banán, majd ezt szórd meg egy kevés fahéjjal (elhagyható). A rétegezést ebben a sorrendben folytasd, a legtetejére mindenképp krém kerüljön, melyre szórj vékony réteg kakaóport.
Díszithető még tejszínhabbal és csokireszelékkel is. Pár órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakára a hűtőbe teszed.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése