Ázsiai üvegtészta saláta


Hozzávalók:

20 dkg üvegtészta
1 kígyóuborka
1 lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 csilipaprika
10 db garnélarák
4 evőkanál szezámolaj
8 evőkanál halszósz
2 evőkanál citromlé
olaj
só, bors


Elkészítés:

Hámozd meg az uborkát, vágd félbe hosszában, szedd ki a magokat egy kanállal, és vágd fel hosszú csíkokra. Pucold meg a hagymát, vágd félbe, majd vékonyan szeleteld. Tisztítsd meg a fokhagymát és vágd apróra. Karikázd fel a csilipaprikát (akár egy ollóval).

Tisztítsd meg a rákot, és közepes lángon, sózva, borsozva süsd 2-4 percig, míg rózsaszín nem lesz a hús, majd vegyük ki az olajból és tegyük félre. (Akkor jó, amikor elkezd zsugorodni a rák, akkor azonnal zárd el, mert ha tovább sül, gumis állagot kap.)

Áztasd be az üvegtésztát forró vízbe 5-6 percre. Csöpögtesd le, és gyorsan öblítsd le hideg vízzel.

Egy nagy tálban keverd össze az uborkát, a hagymát, a fokhagymát, a csilipaprikát, a szezámolajat, a halszószt és a citromlét. Add hozzá a tésztát és a rákot, alaposan keverd össze. Azonnal tálalható.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések