Almás pite
Hozzávalók:
4 tojás
3 dl cukor
2 dl olvasztott vaj
2 dl tej
1/2 teaskanál só
3 teaskanál sütőpor
3 teaskanál vaníliás cukor
2 dl liszt
kb. 4 nagy alma
cukor
Elkészítés:
Az almákat hámozd meg. Két almát reszelj le, és ízlés szerinti mennyiségű cukorral, zsiradék nélkül süsd egy lábasban addig, amíg az alma megbarnul és finom, sült alma illata lesz. A másik két almát szeleteld fel vékony gerezdekre.
A tojásokat a cukorral keverd ki habosra. Az olvasztott vajat hagyd egy kicsit hűlni, majd keverd el a tejjel, és a keveréket öntsd hozzá a cukros tojáshoz. A liszthez add hozzá a sütőport, a sót és a vaníliás cukrot, majd ezt is öntsd hozzá a cukros tojáshoz. Keverd össze alaposan, csomómentesre, az elektromos keverőgép jó szolgálatot tehet.
A reszelt almát nyomkodd ki, amennyire lehet. Ezután öntsd bele a tésztába, és óvatosan, finoman keverd össze az egészet.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése