Almás pite


Hozzávalók:

4 tojás
3 dl cukor
2 dl olvasztott vaj
2 dl tej
1/2 teaskanál só
3 teaskanál sütőpor
3 teaskanál vaníliás cukor
2 dl liszt
kb. 4 nagy alma
cukor


Elkészítés:

Az almákat hámozd meg. Két almát reszelj le, és ízlés szerinti mennyiségű cukorral, zsiradék nélkül süsd egy lábasban addig, amíg az alma megbarnul és finom, sült alma illata lesz. A másik két almát szeleteld fel vékony gerezdekre.

A tojásokat a cukorral keverd ki habosra. Az olvasztott vajat hagyd egy kicsit hűlni, majd keverd el a tejjel, és a keveréket öntsd hozzá a cukros tojáshoz. A liszthez add hozzá a sütőport, a sót és a vaníliás cukrot, majd ezt is öntsd hozzá a cukros tojáshoz. Keverd össze alaposan, csomómentesre, az elektromos keverőgép jó szolgálatot tehet. 


A reszelt almát nyomkodd ki, amennyire lehet. Ezután öntsd bele a tésztába, és óvatosan, finoman keverd össze az egészet.



Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsd bele a tésztát. Az almagerezdekkel díszítsd a tetejét, nem baj, ha belesüppednek kicsit a tésztába. 200 fokon 45-50 percig süsd (az állaga fogpiszkálóval ellenőrizhető, akkor jó, amikor már nem ragacsos). Amikor kihűlt, szeletelhető.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések