Vaníliás-barackos palacsinta


Hozzávalók: (kb 18-20 darabhoz) 

A palacsintához: 
40 dkg liszt
3,6 dl tej
4 tojás 
4 evőkanál olaj
2 csipet só
1 mokkáskanál cukor 

A sütéshez: 
olaj 

A töltelékhez:
vaníliapuding
barackbefőtt

A tetejére:
csokiöntet
tejszínhab

Elkészítés:

A fentebbi recept szerint vastagabb, ámde egyáltalán nem leragadó palacsinták készülnek. Keverd össze a lisztet a tejjel, simára és csomómentesre, jó szolgálatot tehet a botmixer.

Ezután mehet bele az alkotórész, azokkal is szépen simára kevered.

Hevítsd fel a serpenyőt a tűzön pár csepp olajjal, és merőkanállal mehet bele az első adag palacsintatészta. Tompa, kerek végű késsel emelgesd, mielőtt fordítani akarod, nagyon nem érdemes kaparászni, ez a tészta könnyen feljön. Érdemes minden adag előtt pár csepp olajat tenni a serpenyőbe, attól szép, bocimintás lesz minden palacsinta.

Készítsd el a vaníliapudingot. Várd meg, amíg langyos lesz.

A palacsinta egyik negyedére tegyél egy fél darab befőtt barackot, öntsd le kb két evőkanál pudinggal, majd hajtogasd a palacsintát a képen látható formára. A tetejére fújj tejszínhabot, és locsold meg mindegyiket 1-1 mokkáskanálnyi csokiöntettel.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések