Vaníliás-barackos palacsinta
Hozzávalók: (kb 18-20 darabhoz)
A palacsintához:
40 dkg liszt
3,6 dl tej
4 tojás
4 evőkanál olaj
2 csipet só
1 mokkáskanál cukor
A sütéshez:
olaj
A töltelékhez:
vaníliapuding
barackbefőtt
A tetejére:
csokiöntet
tejszínhab
Elkészítés:
A fentebbi recept szerint vastagabb, ámde egyáltalán nem leragadó palacsinták készülnek. Keverd össze a lisztet a tejjel, simára és csomómentesre, jó szolgálatot tehet a botmixer.
Ezután mehet bele az alkotórész, azokkal is szépen simára kevered.
Hevítsd fel a serpenyőt a tűzön pár csepp olajjal, és merőkanállal mehet bele az első adag palacsintatészta. Tompa, kerek végű késsel emelgesd, mielőtt fordítani akarod, nagyon nem érdemes kaparászni, ez a tészta könnyen feljön. Érdemes minden adag előtt pár csepp olajat tenni a serpenyőbe, attól szép, bocimintás lesz minden palacsinta.
Készítsd el a vaníliapudingot. Várd meg, amíg langyos lesz.
A palacsinta egyik negyedére tegyél egy fél darab befőtt barackot, öntsd le kb két evőkanál pudinggal, majd hajtogasd a palacsintát a képen látható formára. A tetejére fújj tejszínhabot, és locsold meg mindegyiket 1-1 mokkáskanálnyi csokiöntettel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése