Sonkás-tojásos őzgerinc
Hozzávalók:
10 dkg csirkesonkaszelet
15 dkg sonkaszelet
6 db tojás
fél leveskocka
25 g zselatin
2 dl tejföl
4 evőkanál majonéz
1 evőkanál mustár
Elkészítés:
Bélelj ki csirkesonkával egy őzgerinc formát.
Főzd keményre a tojásokat. Amikor kihűltek, hámozd meg őket, vedd ki a tojássárgáját, és keverd össze tejföllel, majonézzel, mustárral.
Forralj fel 2 dl vizet a fél leveskockával és a zselatinnal. Kevergesd kicsit, majd vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Mikor teljesen kihűlt, öntsd össze a tejfölös szósszal.
Közben aprítsd fel a tojásfehérjét és a sonkát, keverd bele a masszába. Töltsd bele a formába, hajtogasd rá a sonka széleit, majd borítsd le alufóliával, és rakd egész éjszakára hűtőbe.
Másnap borítsd ki a formából, és éles késsel szeleteld fel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése