Kelkáposztás-baconos penne
Hozzávalók:
10-15 dkg penne tészta
10 dkg baconszalonna
1 fej lilahagyma
50 dkg kelkáposzta
5 dkg fenyőmag
1 mozzarella
5 dkg reszelt sajt
só, bors
Elkészítés:
A bacont és a lilahagymát apróra felkockázod, a kelkáposztát kis csíkokra vágod.
Egy jó nagy serpenyőben kezdd el pirítani a szalonnát, és amikor már kezd színt kapni, add hozzá a fenyőmagot, majd pirítsd őket tovább együtt, míg a magok aranybarnára sülnek. Ezután add hozzá a felkockázott lilahagymát, és még egy kicsit pirítsd őket együtt, amig a hagyma megfonnyad.
Ezután tedd hozzá a felvágott kelkáposztát, sózd, borsozd, és alaposan kevergesd össze. Pár percig párold, hogy a káposzta picit összeessen, utána önts alá egy kicsi vizet (kb fél decit), és párold puhára a káposztát. Addigra a víznek mind el kell párolognia róla.
A mozzarellát vágd fel apró kis kockákra, és dobd rá a káposztára, tedd rá a reszelt sajtot, és keverd össze az egészet, hogy a sajtok a káposzta és a szalonna közé olvadjanak.
Közben főzd ki a tésztát enyhén sós vízben, majd szűrd le, és tedd rá a káposztára. Alacsony hőfokon kevergesd össze, és kész van.
Tálald melegen, szórhatsz még reszelt sajtot a tetejére.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése