Gong Bao csirke


Hozzávalók:

másfél csirkemellfilé
3 evőkanál pirított mogyoró (sótlan)
3-4 szelet, zöld paprika, felkockázva
6-8 darab száritott piros csilipaprika, kimagozva és félbevágva
3 evőkanál olaj
5 szelet hámozott, friss gyömbér
2 gerezd fokhagyma, felvágva
1 mogyoróhagyma, felkarikázva

A marináláshoz:
1 evőkanál kukoricakeményitő
2 teáskanál szójaszósz
1 evőkanál mirin (japán főzőbor)
1 teáskanál olaj

A szószhoz:
másfél evőkanál szójaszósz
1 teáskanál sötét szójaszósz
1 teáskanál cukor
negyed teáskanál kínai fekete ecet
2 evőkanál víz
1 teáskanál kukoricakeményitő

Elkészités:

Keverd össze a pác alapanyagait. Vágd fel a csirkét kis csíkokra, mosd meg és szárítsd meg papírtörölközővel, majd öntsd rá a pácot, és tedd be hűtőbe 30 percre. A szószt keverd össze egy kis tálban.

Wokban hevíts fel egy evőkanál olajat, és folyamatosan kevergetve süsd a csirkét, míg majdnem teljesen kifehéredik. Szedd ki a húsdarabokat, és tedd félre őket.

Néhány gyors keverintés után öntsd rá a szószt, és folyamatosan kevergetve, közepes lángon süsd, míg a csirkeszeleteket mind szépen bevonja a szósz. Add hozzá a felkarikázott hagymát, keverd meg, hogy jól elegyedjen, szedd ki, és azonnal tálald. Rizsköret illik hozzá.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések