Csokis-meggyes palacsinta


Hozzávalók: (kb 18-20 darabhoz) 

A palacsintához: 
40 dkg liszt
3,6 dl tej
4 tojás 
4 evőkanál olaj
2 csipet só
1 mokkáskanál cukor 

3 kanál holland kakaópor

A sütéshez: 
olaj 

A töltelékhez:

50 dkg magozott meggy
1 csomag vaníliás cukor
3-4 evőkanál cukor
kb. 2 dl víz
2 púpos evőkanál étkezési keményítő
fél citrom leve

A tetejére:
tejszínhab
csokipuding

Elkészítés:

A fentebbi recept szerint vastagabb, ámde egyáltalán nem leragadó palacsinták készülnek. Keverd össze a lisztet a tejjel, simára és csomómentesre, jó szolgálatot tehet a botmixer.

Ezután mehet bele minden többi alkotórész, azokkal is szépen simára kevered.

Hevítsd fel a serpenyőt a tűzön pár csepp olajjal, és merőkanállal mehet bele az első adag palacsintatészta. Tompa, kerek végű késsel emelgesd, mielőtt fordítani akarod, nagyon nem érdemes kaparászni, ez a tészta könnyen feljön. Érdemes minden adag előtt pár csepp olajat tenni a serpenyőbe, attól szép, bocimintás lesz minden palacsinta.


A magozott meggyet tedd lábasba, és annyi vizet önts rá, hogy a meggyszemek még éppen kilátszanak. Öntsd rá a kétféle cukrot és forrald fel. 

Közben a keményítőt oldd fel pár kanálnyi vízben, és keverd a forrásban lévő meggyhez. Kevergesd, amíg szépen besűrűsödik. A végén add hozzá a citromlevet is. Akkor jó az állaga, ha pudingszerű és krémes.

Hűtsd ki a meggyszószt langyosra, majd töltsd meg vele a palacsintákat. A tetejüket díszítsd csokipudinggal és tejszínhabbal.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések