Csokis-meggyes palacsinta
Hozzávalók: (kb 18-20 darabhoz)
A palacsintához:
40 dkg liszt
3,6 dl tej
4 tojás
4 evőkanál olaj
2 csipet só
1 mokkáskanál cukor
3 kanál holland kakaópor
A sütéshez:
olaj
A töltelékhez:
50 dkg magozott meggy
1 csomag vaníliás cukor
3-4 evőkanál cukor
kb. 2 dl víz
2 púpos evőkanál étkezési keményítő
fél citrom leve
A tetejére:
tejszínhab
csokipuding
Elkészítés:
A fentebbi recept szerint vastagabb, ámde egyáltalán nem leragadó palacsinták készülnek. Keverd össze a lisztet a tejjel, simára és csomómentesre, jó szolgálatot tehet a botmixer.
Ezután mehet bele minden többi alkotórész, azokkal is szépen simára kevered.
Hevítsd fel a serpenyőt a tűzön pár csepp olajjal, és merőkanállal mehet bele az első adag palacsintatészta. Tompa, kerek végű késsel emelgesd, mielőtt fordítani akarod, nagyon nem érdemes kaparászni, ez a tészta könnyen feljön. Érdemes minden adag előtt pár csepp olajat tenni a serpenyőbe, attól szép, bocimintás lesz minden palacsinta.
A magozott meggyet tedd lábasba, és annyi vizet önts rá, hogy a meggyszemek még éppen kilátszanak. Öntsd rá a kétféle cukrot és forrald fel.
Közben a keményítőt oldd fel pár kanálnyi vízben, és keverd a forrásban lévő meggyhez. Kevergesd, amíg szépen besűrűsödik. A végén add hozzá a citromlevet is. Akkor jó az állaga, ha pudingszerű és krémes.
Hűtsd ki a meggyszószt langyosra, majd töltsd meg vele a palacsintákat. A tetejüket díszítsd csokipudinggal és tejszínhabbal.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése