Almás palacsinta


Hozzávalók: (kb 18-20 darabhoz) 

A palacsintához: 
40 dkg liszt
3,6 dl tej
4 tojás 
4 evőkanál olaj
2 csipet só
1 mokkáskanál cukor 

A sütéshez: 
olaj 

A töltelékhez:
kb 1 kiló alma
15-20 dkb cukor
fahéj

Elkészítés:

Hámozd meg az almákat és reszeld le. Utána a cukorral tedd bele serpenyőbe (zsiradék nem kell alá), és kevergetve süsd meg, amíg az alma megbarnul, a cukor pedig karamellizálódik. Nem lehet eltéveszteni, mikor van kész, finom sült almaillat kezd terjengeni. Utána hintsd meg ízlés szerint fahéjjal.

Jöhet a palacsintasütés.A fentebbi recept szerint vastagabb, ámde egyáltalán nem leragadó palacsinták készülnek. Keverd össze a lisztet a tejjel, simára és csomómentesre, jó szolgálatot tehet a botmixer.

Ezután mehet bele az alkotórész, azokkal is szépen simára kevered.

Hevítsd fel a serpenyőt a tűzön pár csepp olajjal, és merőkanállal mehet bele az első adag palacsintatészta. Tompa, kerek végű késsel emelgesd, mielőtt fordítani akarod, nagyon nem érdemes kaparászni, ez a tészta könnyen feljön. Érdemes minden adag előtt pár csepp olajat tenni a serpenyőbe, attól szép, bocimintás lesz minden palacsinta.

A sült cukros almával töltsd meg a palacsintákat, és tekerd fel őket.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések