Virslis kifli


Hozzávalók:

0,2 dl olaj
1,5 dl tej
25 dkg liszt
1 mokkáskanál cukor
1 nagy teáskanál só
1 tojás
1 csomag porélesztő
virsli
ketchup
plusz egy tojás a kenéshez

szezámmag (opcionális)

Elkészítés:

Keverd össze a tészta alapanyagait, és gyúrd össze az egészet, hogy szépen összeálljon és elváljon a kezedtől a tészta. Tedd meleg helyre, és hagyd a duplájára kelni (porélesztővel kb egy óra, cukros tejben felfuttatott élesztővel (kb 1,5 dkg) egy kicsit kevesebb).

Vedd ketté a tésztát. Meglisztezett deszkán nyújtsd ki az egyik darabot kör alakúra, majd vágd el hat egyenlő háromszögre. Ismételd meg ezt a másik darabbal is.

Mindegyik háromszöget kend meg vékonyan ketchuppal, a szélesebb végére fektess egy virslit, és tekerd fel kifliszerűen.

A kész kifliket fektesd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és kend meg a tetejüket a felvert tojással. Szezámmaggal is meg lehet szórni őket.


Előre felmelegített sütőben süsd meg a kifliket kb. 180 fokon (vagy amíg szép aranybarna nem lesz a tetejük).


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések