Virslis kifli
Hozzávalók:
0,2 dl olaj
1,5 dl tej
25 dkg liszt
1 mokkáskanál cukor
1 nagy teáskanál só
1 tojás
1 csomag porélesztő
virsli
ketchup
plusz egy tojás a kenéshez
szezámmag (opcionális)
Elkészítés:
Keverd össze a tészta alapanyagait, és gyúrd össze az egészet, hogy szépen összeálljon és elváljon a kezedtől a tészta. Tedd meleg helyre, és hagyd a duplájára kelni (porélesztővel kb egy óra, cukros tejben felfuttatott élesztővel (kb 1,5 dkg) egy kicsit kevesebb).
Vedd ketté a tésztát. Meglisztezett deszkán nyújtsd ki az egyik darabot kör alakúra, majd vágd el hat egyenlő háromszögre. Ismételd meg ezt a másik darabbal is.
Mindegyik háromszöget kend meg vékonyan ketchuppal, a szélesebb végére fektess egy virslit, és tekerd fel kifliszerűen.
A kész kifliket fektesd sütőpapírral kibélelt tepsibe, és kend meg a tetejüket a felvert tojással. Szezámmaggal is meg lehet szórni őket.
Előre felmelegített sütőben süsd meg a kifliket kb. 180 fokon (vagy amíg szép aranybarna nem lesz a tetejük).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése